Hoe werkt het 0900vergelijk.nl?

Hoe werkt bellen via 0900vergelijk?
De website 0900vergelijk is een onafhankelijke website waarop u de tarieven van diverse telecom aanbieders kunt vergelijken. Via deze aanbieders belt u door middel van een 0900 nummer (ook wel servicenummer genoemd) goedkoop en betrouwbaar binnen Nederland en naar het buitenland. We zijn begonnen met een klein aantal aanbieders en druk bezig het aantal te vergroten. Hierbij vinden wij dat de kwaliteit van de aanbieders belangrijker is dan het aantal aanbieders.

Hoe betrouwbaar is het bellen met een 0900 nummer?
Over het bellen met een 0900 nummer bestaan verschillende ervaringen. Wij willen een onderscheid maken tussen het bellen met een 0900 nummer om bijvoorbeeld een klantenafdeling van een bedrijf te bellen en 0900 nummers voor het bellen binnen Nederland en naar het buitenland.

Veel bedrijven gebruiken een 0900 nummer om bereikbaar te zijn voor haar klanten. In de pers is de laatste jaren veel geschreven over lange wachttijden en hoge kosten.

De 0900 nummers op deze website hebben een ander doel. Op de website staan de tarieven weergegeven voor het desbetreffende land. Wanneer je belt met een 0900 nummer wordt nogmaals het tarief gegeven waardoor je kunt controleren of het tarief klopt. Voor tarieven met een bestemming hoger dan 15 cent mogen de gesprekken sinds 1 oktober 2008 maximaal 50 minuten duren (dit is wettelijk bepaald). De techniek die toegepast wordt verbindt u niet door naar een helpdesk, maar verbindt u direct door naar diegene die u te bellen.

Hoe kan ik via een 0900 nummer bellen?
Wanneer u wilt bellen moet u eerst een keuze maken voor een 0900 nummer. Dit 0900 nummer is afhankelijk van waar u naar toe wilt bellen en of u belt naar een vast- of mobiel telefoonnummer.

Bijvoorbeeld u wilt bellen naar een nummer in Suriname:

 Kies een van de aanbieders


 Draai het bij behorende 0900 nummer


 Na de tariefmelding kiest u 00597-abonneenummer (abonneenummer zonder de eerste 0)


 Sluit af met een hekje (#)

Stel u heeft het 0900 nummer gekozen om te bellen naar een vast nummer in Suriname en wil graag het 0900 nummer hebben om te bellen naar een mobiel nummer in Suriname dan heeft u de volgende opties:

Klik op 'mobiel'

Vergelijk tarieven Suriname vast / mobiel
of klik op:

  Klik hier voor vergelijking Suriname mobiel  

Wat zijn de kosten voor het bellen met een 0900 nummer?
In het overzicht staat per aanbieder het tarief per minuut en het starttarief. Het tarief per minuut wordt per seconde afgerekend en alle tarieven zijn inclusief BTW. U kunt bellen met uw vaste- en mobiele telefoon. Wij waarschuwen u er voor dat voor het bellen met een mobiele telefoon uw mobiele aanbieder een extra toeslag in rekening brengt. Helaas kunnen wij niet aangeven hoe hoog dit bedrag is aangezien dit afhankelijk is van uw mobiele aanbieder en het soort abonnement wat u heeft (prepaid of abonnement). Controleer dus altijd wat de extra toeslag is om teleurstellingen te voorkomen.

Kan ik direct bellen met een 0900 nummer?
U kunt met elke vaste- of mobiele telefoon bellen naar een 0900 nummer. Aanmelding is niet nodig en u hoeft ook geen abonnement af te sluiten. Let u er wel op dat uw telefoonnummer geen blokkade heeft voor het bellen met een 0900 nummer. U kunt dus direct, goedkoper en gemakkelijk bellen met een 0900 nummer. De kosten worden afgerekend via uw normale telefoonrekening onder het kopje 'servicenummers'.

Hoe kan ik de kwaliteit een beoordeling geven?
In het overzicht staat achter elke aanbieder voor elk land 5 sterren.

In bovenstande regel ziet u de boordeling van deze aanbieder tot nu toe (let op in het begin zijn er natuurlijk nog maar weinig beoordelingen). Indien u uw oordeel wilt achterlaten gaat u staan op de ster van uw keuze en klikt. Uw keuze wordt in onze database opgenomen en op basis van een gemiddelde wordt de juiste beoordeling weergegeven. Achter de sterren ziet u het aantal beoordelingen tot nu toe. Wij hebben ervoor gekozen om maximaal 1 beoordeling per aanbieder per land toe te staan om eventueel misbruik te voorkomen.

Mocht u nog op een andere wijze willen reageren dan kunt u dit doen via reacties .

Wat moet/kan ik doen als het tarief niet klopt?
0900vergelijk is onafhankelijk en verzamelt de tarieven van de websites van de diverse aanbieders. Indien een tarief niet klopt dan zult u dit in eerste instantie moeten aangeven bij desbetreffende aanbieder. Mocht u geen reactie ontvangen of andere klachten hebben dan kunt u dit aangeven bij ons. Wij zullen dit dan onder de aandacht brengen bij desbetreffende aanbieder.

Wat kan ik doen als ik een goed idee heb voor uw website?
Op de pagina 'vergelijk tarieven' hebben wij een klok weergegeven met de actuele tijd voor het land wat u heeft gekozen. Wij zijn druk bezig met andere informatieve en handige zaken die u wellicht prettig en belangrijk vind. Mocht u nog goede ideeŽn hebben dan horen wij dit graag via de mail.